1. Home
  2.  » 
  3. Blog
  4.  » Er is geen weg terug

Er is geen weg terug

Dat klinkt onheilspellend maar is het niet. Als je eenmaal aware bent kun je niet meer niet aware zijn. Awareness is dat deel van onze emotionele intelligentie dat ons in staalt stelt om actief in contact te staan met alles wat zich in het nu aandient. Volgens Dr. Daniel Goleman, wetenschapper en schrijver over emotionele intelligentie, […]

Dat klinkt onheilspellend maar is het niet. Als je eenmaal aware bent kun je niet meer niet aware zijn.

Awareness is dat deel van onze emotionele intelligentie dat ons in staalt stelt om actief in contact te staan met alles wat zich in het nu aandient.

Volgens Dr. Daniel Goleman, wetenschapper en schrijver over emotionele intelligentie, stelt awareness ons in staat tot emotionele zelfbeheersing en positieve beïnvloeding.

Awareness onderscheidt zich van bewustzijn in zoverre dat bewustzijn een tijdelijke vorm van helderheid is. Awareness is er altijd. Het is continu weten en ervaren.

Het krachtige aan awareness is dat het je naar een actieve staat van zijn brengt. In contact met jezelf en in verbinding met de ander. Aware zijn in verbinding is diepe empathie. Sensitief zijn in de wisselwerking, in boven- en onderstroom.

Awareness in verbinding stelt je in staat om te benoemen wat er is. Van inhoud naar proces en relatie. Dat is spannend en verhelderend tegelijk. Het is contact maken in het nu.

Je creëert focus door je aandacht te richten. Op dat moment ontstaat er een voorgrond tegenover een achtergrond, als een contrast. Zo kun je ook datgene wat naar de achtergrond verschuift naar de voorgrond brengen. Puur door je aandacht te verschuiven. Van fixatie naar wisselwerking.

Awareness is het diagnosemiddel bij uitstek om op verschillende levels van aandacht te luisteren. Het herkennen van de mentale grammatica van de ander en die van jezelf.

Aware zijn is sensitief zijn. Open staan voor alle prikkels om je heen en de effecten daarvan op je persoonlijke staat van zijn. Wat doet context met je? De ander? De wisselwerking? Awareness prikkelt onze zintuigen en aangewakkerd met nieuwsgierigheid ontmoeten we oordeelloos. Er is wat er is.

Aware zijn is luisteren naar wat er is en naar wat er niet is. Dat ontbrekende deel vullen we doorgaans onbewust in. Awareness brengt dat naar de voorgrond.

Pierre Mellegers start in november, december en januari met een reeks awareness workshops van een dag.

  • Voor leiders die dieper in verbinding willen staan met mensen aan wie ze leiding geven.
  • Voor coaches die procesdiagnostiek eigen willen maken.
  • Voor professionals die hun contactstijlen willen verbreden en verdiepen.

Wil je ervaren wat awareness voor jou kan betekenen, meld je dan aan via Pierre@dutchleaders.nl

Bij voldoende interesse worden workshop data gepland.

Pierre Mellegers McM

  • Expert in gestalt psychologie en awareness ontwikkeling (Eagt certified)
  • Veranderkundige (SIOO)
  • Systemisch theorie (Hellinger)

Lid worden van onze community?

Ook zin om mee te doen? We hebben je er graag bij om te ontdekken hoe we een mooie bijdrage kunnen leveren aan de wereld om ons heen. Samen staan we sterker. Maken we gave bijeenkomsten en sessies voor en door Dutch Leaders. Wacht niet langer en ga aan de slag met jouw unieke bijdrage aan jezelf, je organisatie en vooral de wereld!! Welkom!