1. Home
 2.  » 
 3. Blog
 4.  » In verbinding op afstand

In verbinding op afstand

Afstand; dit is precies wat ik voel in deze tijd, letterlijk en figuurlijk. Ik voel een grote afstand tot de dingen die ik zo graag doe; gezellig borrelen op het terras, sporten in een grote groep of met vrienden uit eten. Daarnaast is er ook nog de letterlijke afstand, de mensen die ik spreek zitten […]

Afstand; dit is precies wat ik voel in deze tijd, letterlijk en figuurlijk. Ik voel een grote afstand tot de dingen die ik zo graag doe; gezellig borrelen op het terras, sporten in een grote groep of met vrienden uit eten. Daarnaast is er ook nog de letterlijke afstand, de mensen die ik spreek zitten niet (altijd) tegenover mij, maar zitten op een andere plek in Nederland achter hun computer. Lange tijd vond ik dit lastig, miste ik diepgang en de echte verbinding. Puur door het feit dat ik mij bleef focussen op dat ‘stomme scherm’.

Wat ik ook geleerd heb, is dat verbinding nog steeds mogelijk is. Maar dat het gaat om  het actief aangaan van die verbinding. Dat doe ik door in gesprek te gaan over hoe het echt met mij en de ander gaat en met elkaar te delen wat ons bezig houdt. Door alle online meetings ga je snel over tot de orde van de dag, terwijl juist dat moment ervoor zo belangrijk is. Dat zorgt voor verbinding

Het levende bewijs dat je op afstand in verbinding kunt zijn, is het feit dat ik bij Dutch Leaders gestart ben na het voeren van online gesprekken, waar ondanks de letterlijke afstand verbinding ontstond.

Hiermee wil ik ook jou inspireren.. Deze blog schrijf ik dan ook om jou, of de organisatie waarvoor je werkt, uit te dagen om ondanks afstand op zoek te gaan naar verbinding. Ik ben ervan overtuigd dat het kan! Hieronder vind je een aantal tips, het uitgangspunt daarbij is; bedenk ideeën en focus je op wat mogelijk is. Ik wens jullie veel plezier en verbinding met elkaar!

Informele online momenten
De leukste momenten zijn voor mij vaak die bij de koffie automaat, even bijkletsen met de collega die ik niet zo vaak zag of even ontladen. Online kan dit ook gecreëerd worden, hieronder een aantal ideeën.

Ideeën

 • Wekelijkse lunch van 30 minuten (met een aantal dagen ervoor een makkelijk en lekker recept)
 • Aantal dagen per week een online koffiekwartier
 • Dagstart / weekstart organisatiebreed waarin mensen (over niet werk gerelateerde) zaken kunnen spreken

Corona thuiswerk challenge (fun)

Tijdens de eerste lockdown heb ik de thuiswerk challenges in het leven geroepen. Elke week ontwikkelde ik nieuwe challenges met als doel: focus op wat er leuk kan zijn en zorgen voor energie in je dag.

 • Wekelijkse meeting met team met daarin challenges/ leuke activiteiten. Rondleiding door je huis, gesprek over iets wat waardevol voor je is, samen lunchen, online workout, kop koffie met wat lekkers, koekjes bakken
 • Virtuele escaperoom met het team
 • Thuiswerk tips en tricks door collega’s
 • Ommetje app; bel ondertussen eens een collega.

Online borrel of kop koffie met MIBO

Een leuke tool voor tijdens de online borrels; mibo! In dit filmpje krijg je een idee. https://www.youtube.com/watch?v=5UBD5LOoQPc

Informatie MIBO

 • Tot 12 deelnemers kun je gratis gebruik maken van het borrel platform (wellicht ook mogelijk 2 accounts te maken en de groep te verdelen)
 • Premium account voor 49 euro per maand tot 25 deelnemers met meer mogelijkheden (bij grote groepen kan je ook 2 accounts aanmaken en de groep verdelen).
 • Ten slotte is er een uitbreide versies voor conferenties en dergelijke met een op maat prijs.

https://getmibo.com/pricing

 

Laurina de Vries

Lid worden van onze community?

Ook zin om mee te doen? We hebben je er graag bij om te ontdekken hoe we een mooie bijdrage kunnen leveren aan de wereld om ons heen. Samen staan we sterker. Maken we gave bijeenkomsten en sessies voor en door Dutch Leaders. Wacht niet langer en ga aan de slag met jouw unieke bijdrage aan jezelf, je organisatie en vooral de wereld!! Welkom!