Logeren bij Ronald McDonald

Deze bijeenkomst hebben we een indrukwekkend bezoek gehad aan de IC van het Sophia Kinderziekenhuis en het naastgelegen Ronald McDonald Huis Rotterdam.
We zijn geraakt door de persoonlijke verhalen van drs. Anneke Sanderse, over haar uitdagingen als bestuurder en door prof. dr. Dick Tibboel over de ethische kanten van de technologische voortuigang.
Met de indrukken van de Intensive Care vers in ons hoofd, gingen we in gesprek met Monique de Bree, manager van het Ronald McDonald Huis. We hebben als directeuren met haar en collega's kunnen sparren over mogelijke andere financieringsvormen en doelgroepen. Een hele overgang, maar ook daar indrukwekkend hoeveel vrijwilligers dagelijks zorgen voor gezinnen van kinderen in nood...

Het systeem van je organisatie ontdekken

Daar waar mensen bij elkaar komen en samen werken ontstaan er complexe(re) systemen. Een van de meest basale vragen die onbewust voorbij komt, is: hoor ik er wel bij? Al verder denkend komen vervolg vragen: En als ik er bij hoor wat is mijn plek? Is er in onze interactie wel een balans tussen geven en nemen?

Vrijdag 13 maart 2020

 

You have Successfully Subscribed!