DUTCH LEADERS PIT STOPS

Ook wel eens een PIT-STOP nodig? Even tijd voor vertragen i.p.v. versnellen. Even investeren in je zelf, in je eigen leiderschap, zonder langlopende programma’s. Even verbinden met andere mensen met andere verfrissende inzichten? Kies dan voor het Dutch Leaders PIT Stop abonnement en maak voor 2019 nu nog een keuze uit onderstaande workshops. INSCHRIJVEN

 

Waar kom jij 's ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven. Onderdeel van een ikigai is de dingen doen waar de maatschappij behoefte aan heeft. Maar kan dat wel? Want zijn ‘geld verdienen’ en ‘goed doen’ geen tegenstrijdige begrippen? Hoe kun je waarde creëren en hoe creëert de organisatie waar je werkt waarde? In de huidige tijd praten we vaak over financiële waarde. Is dat logisch of hanteren we een te enge definitieve van waarde? En is het van belang voor het bedrijfsleven om ook goed te doen? En wanneer doe je het dan eigenlijk ‘goed’? Een begrip als duurzaamheid wint aan terrein. Maar wat houdt dit eigenlijk precies in? In deze PITSTOP neemt ik je mee in haar visie hoe bedrijven er voor kunnen zorgen dat ze niet alleen nu, maar ook in de toekomst nog relevant zijn. Toekomstbestendige bedrijven. Daarnaast word je geprikkeld en geïnspireerd om over het begrip waarde en relevantie na te denken. Je krijgt inzichten in het begrip toekomstbestendigheid, de essentie van duurzaamheid. Daarnaast ga je aan de slag met jouw ikigai.
Carolien Gadella-van Wersch, woensdag 25 september 2019, één dagdeel
WAARDE EN WAARDEREN – Wat is jouw ikigai, Nieuwerkerk a/d Ijssel

“You can’t stop the waves, but you can learn how to surf” John Kabat Zinn.
Elke dag zijn er ontelbare prikkels die onrust geven en je aandacht versnipperen. Met als gevolg dat je gaat multitasken en minder realiseert.
Met mindfulness train je je brein. Hiermee leer je te focussen, waardoor je veel efficiënter kunt werken en taken ook echt afkrijgt. Je gedachten gaan niet meer met je aan de haal, omdat jij je aandacht kunt richten! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness beoefening al vanaf 10 minuten per dag zorgt voor meer concentratie, meer rust, balans en een minder vol hoofd. Wie heeft er nu niet 10 minuten?In deze masterclass leer je mindfulness voor je dagelijks leven. Je maakt kennis met het gedachtengoed van Mindfulness, waarbij het vooral gaat om de dagelijkse praktijk. Je leert oefeningen die je overal kunt doen voor focus, rust en stevigheid. Voortaan ben jij kalm en aanwezig in alles wat je doet!
Angela Koolmees en Karin van den Bos, vrijdag 18 oktober 2019, één dagdeel
MASTER YOUR MINDFULNESS, Tafel van Vlaardingen

Vertragen, ontspannen, ontladen en opladen
Op deze stiltedag raken we het allemaal. Vanuit stilte ontstaat inzicht, bewustzijn, creativiteit en innovatie. Niet voor niets dat grote organisaties als Google en Apple stiltedagen houden. Ben jij altijd in beweging en sta je altijd aan? Ervaar hoe het is om een dag stil te zijn, bij jezelf te komen. De dag bevat ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken ( hart coherentie en Wim Hof ademhaling), stiltewandeling, visualisaties.
Vertragen, ontspannen, ontladen en opladen!
Dave Doornbos en Yvette Stemerding, vrijdag 15 november 2019, twee dagdelen
STILTEDAG, midden van het land in de natuur

Uit je groef! Een pitstop, banden worden verwisseld, meer of minder profiel, het is maar waar de omstandigheden om vragen. De juiste band op het juiste moment levert je de overwinning op. Jij hebt ook een profiel, je bent herkenbaar aan de gedragspatronen die in de loop van de tijd dieper zijn ingesleten. Ze staan aan de basis van prachtige kwaliteiten die je hebt ontwikkeld, en tegelijkertijd houden deze patronen je soms ook tegen. Dan vormen ze een groef die je gevangen lijkt te houden. In deze pitstop gaan we kijken naar onze groeven. Waar komen ze vandaan en wat betekenen ze voor je? En wat is jouw weg uit je groef? Ga je met nieuwe banden de baan weer op?
Geert Jurrie Schutte, donderdag 21 november 2019, één dagdeel
UIT JE GROEF!, centraal Nederland