1. Home
  2.  » 
  3. Ontwikkel programma’s
  4.  » Transitie management

Transitie Management

Je bent nooit alleen, als mens niet en als organisatie niet. Als je moet of wil veranderen, zal je dus altijd samen moeten werken. Met teams, klanten, leveranciers, aandeelhouders, overheden en nog veel meer partijen binnen of buiten je organisatie. Het is vaak een grote opgave om te veranderen. Soms kan je je historie meeslepen als ballast of zit je in een huidige situatie die uitdagend is. Daarnaast kan het bestuur, de directe of de overheid je vragen om veranderingen door te voeren.

Hoe je hierin kan bewegen, kun je leren. Wij werken hiervoor vanuit ons transitie model en het gedachtegoed van Frank Heckman. Hij heeft in Amerika vele organisaties door een grootschalige transitie begeleidt. Open Systeem denken, FLOW en het opleiden van Sociaal Architecten zijn voorbeelden van kennis die Frank Heckman inzet om onmogelijke uitdagingen en omstandigheden aan te pakken.  

Tegenwoordig hebben wij een extra reden om met Frank en de Embassy of the Earth samen te werken. We hebben een gezamenlijke missie: de aarde waarop we wonen een stuk mooier achterlaten dan dat we die zelf hebben aangetroffen. Organisaties die hier ook hun missie aan verbinden, creëren meerwaarde die op vele fronten zichtbaar worden. Zelfs financieel, want hoe aantrekkelijker je bent voor je stakeholders, hoe meer bronnen je kan aanboren om wendbaar te blijven.

Wil jij ook je organisatie verder brengen in een weerbare vorm? Je mensen opleiden zelf sterkhouder te worden? Het leiderschap klaarmaken voor de nieuwe storm(en) die over de aarde razen? Neem contact op om je te laten inspireren, begeleiden en stimuleren!

Agenda

Wij willen je graag helpen

Staat er geen geschikt programma tussen? Laten we even bellen! We kunnen vast iets voor je betekenen.

Patronen herkennen

Ik heb de 5 maanden Trail mogen volgen. Het is voor mij een zeer waardevolle ervaring geweest waarbij ik een stap dichter bij mezelf ben gekomen. Ik heb "leren voelen" hoe ik mij negatieve en positieve gedragspatronen (die er ingebakken zijn) eerder kan herkennen. Daardoor kan ik makkelijker, ten eerste, mezelf "managen" en in de twee plaats, anderen om me heen mee kan krijgen. Pierre, Camiel en Johanneke zijn geen doorsnee trainers/coaches met een kant en klaar programma, maar mensen die het onderste uit de kan bij je halen en het beste met je voor hebben. Dimphy van Wijk.

Vuur

Wat heeft het me opgeleverd…? Ik kan o.a. mezelf omschrijven in één woord (vuur), ik gebruik 'het gewaarworden' regelmatig tijdens gesprekken en ik douche - zonder problemen - 3 minuten koud af. En dat geeft energie! De grootste impact is het feit dat ik mijn belangrijkste belemmerende overtuiging scherp heb gekregen. Ik heb daar nog wel wat te ontwikkelen, maar die bewustwording geeft enorme rust en positieve impact op mijn effectiviteit en geluk.

Naast de persoonlijke groei, heb ik op papier gekregen waar ik professioneel voor sta en wat ik wel en niet wil en dat geeft vertrouwen.

Kortom, ik kijk tevreden en met veel plezier terug. De diversiteit in achtergrond van de deelnemers is super. Hun groei helpt jezelf ook, want hun vraagstuk is soms ook een beetje van jou. Tot slot was ik zeer onder de indruk van de kwaliteit van de trainers (en met al mijn professionele trainingen, heb ik er wel een paar gezien). Ze weten per deelnemer - op een manier die past bij die deelnemer - de snaar te raken, en dat heeft impact…! - Wim van Eijk

Neem je badpak mee

Dertig keer diep in- en uitademen en dan zuurstof uitblazen en ontspannen………voel alsof je onderwater zwemt en haal geen adem. Focus op jezelf voel je lijf. Wat een waanzinnig beleving wanneer je zoveel zuurstof in je lichaam voelt en je eigenlijk geen adem meer hoeft te halen. Een geweldige ontspanningsoefening die je heel veel energie geeft. Dave Doornbos begeleidt deze oefening die aansluitend een bijzonder vervolg krijgt. Buiten staan twee bakken ter grootte van één kubieke meter gevuld met ijs. Intussen sneeuwt het een beetje en is het een paar garden boven nul. Dave laat ons de combinatie zien van focussen op je adem en gericht zijn op je doel.

Aansluitend gaan alle deelnemers één voor één onder begeleiding van Dave het ijs in. Wat een geweldige ervaring om daarna uit te dampen bij 3 graad boven nul op Papendal. Wat een overwinning om die stap in het ijsbad te zetten en langzamerhand tot je nek in het ijs te zitten dankzij de inspirerende begeleiding van Dave. Het is presteren op topniveau voor de DLT deelnemers na deze hele bijzondere ervaring, zelfs in badkleding Bij zo’n tweedaagse past eigenlijk maar één woord nl. ‘gaaf’. - Edo Giel

Ja, ik wil...

  • Mezelf ontwikkelen
  • Mensgerichtheid in mijn organisatie
  • Een bijdrage leveren aan de wereld

Velen gingen je al voor en maakten een grote stap in hun ontwikkeling! Verlang je ook naar deze transitie? Neem contact op hoe wij jou verder kunnen helpen als mens, medewerker, leider, coach, moeder, vader, …