Female Leadership

Lead through Connection is een initiatief van vier vrouwen die aan elkaar zijn verbonden door hun gezamenlijke droom: leiders in staat te stellen om zichzelf en de ander te dragen. Verbinding ontstaat door er te zijn, mens aan mens. Dit is de kern van mensgericht leiderschap en het programma “Lead Through Connection”. Dit programma is gebaseerd op 5 elementen die zij zien als het fundament van verbindend leiderschap: connectie, circulatie, intentie, aanwezigheid en unieke bijdrage. Wanneer er aandacht is voor dit fundament ontstaat er groei. #nomorebitchfights

WE DRAGEN ONSZELF EN ELKAAR
Onze missie is om leiders in staat te stellen om zichzelf en anderen te dragen tijdens de ontwikkeling van hun carrière. Ware verbinding kun je maken wanneer er ruimte is voor empathie, kwetsbaarheid en intuïtie. Dit kunnen we bereiken door leiders bewust te maken van hun innerlijke kracht en de mogelijkheden die voor handen liggen als deze wordt ontsloten. Zonder verharding. Zonder zichzelf kwijt te raken. En wel met: in verbinding staan met zichzelf, hun teams of communities en hun omgeving.

WE ZIEN ELKAAR
Wanneer leiders binnen een organisatie leidinggeven met warmte en aandacht verandert de organisatie. Het creëert veiligheid. Het is juist die veiligheid die het (zelf-) bewustzijn vergroot en ervoor zorgt dat er mogelijkheid is tot expressie van gevoel. Elkaar willen zien vormt een betrouwbare basis voor diversiteit en inclusiviteit, essentiële ingrediënten voor organisaties die mensgericht leiderschap voor ogen hebben.

Het programma

Stap 1

Intake

We leren je graag kennen om er vervolgens samen een heel impactvol en verbindend programma van te maken.

Beschikbare data

Programma Startdatum Beschikbaarheid
Contactformulier 1 maart 2020 Helaas, deze datum is VOL geboekt
Inschrijven
Bekijk alle programmas

Inschrijfformulier

Het systeem van je organisatie ontdekken

Daar waar mensen bij elkaar komen en samen werken ontstaan er complexe(re) systemen. Een van de meest basale vragen die onbewust voorbij komt, is: hoor ik er wel bij? Al verder denkend komen vervolg vragen: En als ik er bij hoor wat is mijn plek? Is er in onze interactie wel een balans tussen geven en nemen?

Vrijdag 13 maart 2020

 

You have Successfully Subscribed!