Leading others Program

Xperience in het vergroten van je leiderschap in teamwork

Het LoP is volledig ingericht op de ontwikkeling van jouw leiderschap van een team(s) binnen de context van je organisatie. Het programma daagt je uit om te experimenteren met allerlei vormen van teamleiderschap. Belang- rijk onderdeel hiervan is een sessie met jouw team onder toeziend oog van een van onze coaches, waarin je re- flectie krijgt op je effectiviteit als leider. Je werkt in dit programma met je eigen praktijkvraag in relatie tot je per- soonlijke leiderschapsontwikkeling en de ontwikkeling van je team.


Het programma start met een individuele intake en 360graden feedback; vervolgens is er een 2-daagse sessie, een 1-daagse sessie, een 2-daagse sessie en een 1-daagse sessie. Na de 2-daagse sessies volgt een coachgesprek. Het programma eindigt met een outtake-gesprek. De doorlooptijd van het LoP is 6 maanden.


 

Het programma

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4

Leiderschapsstijlen

Je wordt uitgedaagd om diverse rollen te vervullen en zoeken naar de positie waar je het meest in je kracht staat. Daarbij werken we met diverse leiderschapsstijlen (coachend leiderschap, directief leiderschap, inspirerend leiderschap) en onderzoeken wat nodig is gegeven een bepaalde situatie. Deze 2-daagse eindigt met een debriefing zodat je de vertaling naar je eigen context kan maken en die je verder helpt in je leiderschapsontwikkeling. (inclusief overnachting)

Team coaching

Met je team aan de slag onder toeziend oog van een externe coach, coaching on-the-job. Tijdens deze 1-daagse sessie staat de eigen teamontwikkeling centraal en jouw leiderschapsontwikkeling. Voorafgaand aan deze dag wordt het thema met jou en het team bepaald, als ook locatie en andere faciliteiten.

Cross functionele samenwerking en cultuur & leiderschap

Deze 2-daagse sessie staat in het teken van team-overstijgende samenwerkingsvraagstukken en hoe daar als team regie in te nemen. De cultuur van de organisatie in relatie tot het leiderschap bepaald in hoge mate de performance van het eigen team. Als leider verdiep je je in stakeholdermanagement en hoe je je eigen cirkel van invloed kunt vergroten en anderen kunt inspireren in het creëren van een op klantgerichte samenwerkingscultuur. (inclusief overnachting)

High performance teams

Een 1-daagse ervaringssessie in high performance leadership en bouwen aan high performance teamwork. Enerverend en inspirerend.

Resultaten

  • Inzicht in welke fase van teamontwikkeling een team verkeert en zich daar als leider op af te stemmen
  • Een team naar een hoger niveau van team performance kunnen brengen
  • Een cultuur van samenwerken kunnen creëren gebaseerd op de principes van secure base- en coachend leiderschap
  • Het team bewustzijn in een groep kunnen versterken en daardoor eigenaarschap te vergroten
  • Cross-functionele samenwerking tussen teams bevorderen
  • Je belangrijkste stakeholders kunnen managen

Beschikbare data

Programma Startdatum Beschikbaarheid
Leading others Program 1 juni 2020 Er zijn nog 5 PLAATSEN beschikbaar
Inschrijven
Bekijk alle programmas

Inschrijfformulier

Sterke Mensen Experience

Sterke mensen maken sterke organisaties. Dutch Leaders en ArrangeGroup bundelen krachten in Sterke Mensen Experience op vrijdag 7 februari 2020. Een inspirerend event over mensgericht leiderschap dat je raakt en je in beweging brengt. Keynote speakers, George Kohlrieser en Jitske Kramer, nemen je mee in een doorleefd thema en inspireren je met hun beste lessen over mensgericht leiderschap.

You have Successfully Subscribed!