Edo Giel

En…….neem je badkleding mee.

De derde tweedaagse van de DLT bracht ons deze keer naar Papendal. Een prachtige, inspirerende omgeving  waar topsporters zich voorbereiden op grote wedstrijden over de hele wereld en wij onze laatste tweedaagse samen doorbrachten rond het thema ‘Breaking the Rules’.

Waar stond je toen je begon met de DLT, waar sta je nu na Terschelling en Amsterdam en hoe gaat het verder met je? Belangrijke vragen die in de eerste ochtend werden gedeeld en besproken m.b.v. een meditatie en verbeeld in een persoonlijke krijttekening. De metaforen van de verschillende landschappen en de daarin voorkomende personen en voorwerpen vormden de rode draad voor een intensief ochtendgesprek, wederzijdse uitwisseling , vragen  en sterke, opbouwende feedback. Want dat kan inmiddels in een groep die zo snel naar elkaar toegegroeid is, al veel heeft gedeeld en ruimte biedt om samen persoonlijke thema’s en dilemma’s te bespreken . Gaaf is dat, om zo met elkaar deze periode op te trekken.

Papendal…….daar is toch al jaren geen zwembad meer? Maar, die badkleding dan?

Gaaf ook om met Robin van Galen te mogen sparren over zijn succes met de winnende, Olympische dames waterpoloploeg. Hoe doe je dat, leiding geven aan en succesvol zijn met zo’n team? We herkennen allemaal die chaotische ‘stromingfase’ waarin keuzes moeten worden gemaakt en focus  wordt aangebracht. Knap wanneer je daarna via de ‘normingfase’ in de hoogst mogelijk ‘performingsstand’ goud haalt met dit team. Een fantastische ervaring om met de DLT in een kleine seting zo face-to-face te mogen genieten van een man als Robin van Galen met zoveel passie en gedrevenheid. Dat laadt ook de eigen accu weer op en helpt bij terugkeer op de eigen werkplek.

Dertig keer diep in- en uitademen en dan zuurstof uitblazen en  ontspannen………voel alsof je onderwater zwemt en haal geen adem. Focus op jezelf voel je lijf. Wat een waanzinnig beleving wanneer je zoveel zuurstof in je lichaam voelt en je eigenlijk geen adem meer hoeft te halen. Een geweldige ontspanningsoefening die je heel veel energie geeft. Dave Doornbos begeleidt deze oefening die aansluitend een bijzonder vervolg krijgt. Buiten staan  twee bakken ter grootte van één kubieke meter gevuld met ijs. Intussen sneeuwt het een beetje en is het een paar garden boven nul.  Dave laat ons de combinatie zien van focussen op je adem en gericht zijn op je doel. Hij ademt diep in en stapt in het water van het ijsbad. Door stevig in en uit te ademen en te blijven focussen zakt hij uiteindelijk helemaal in het ijsbad.

Aansluitend gaan alle deelnemers één voor één onder begeleiding van Dave het ijs in. Wat een geweldige ervaring om daarna uit te dampen bij 3 graad boven nul op Papendal. Wat een overwinning om die stap in het ijsbad te zetten en langzamerhand tot je nek in het ijs te zitten dankzij de inspirerende begeleiding van Dave.  Het is presteren op topniveau voor de DLT deelnemers na deze hele bijzondere ervaring, zelfs in badkleding Bij zo’n tweedaagse past eigenlijk maar één woord nl. ‘gaaf’. Dank ook aan Camiel, Pierre en Gunilla.