Edo Giel – Joseph Oubelkas

Van een duinpan in Terschelling tot een koffiefabriek in Rotterdam.

Op donderdagavond 26 november 2015 belandde ik samen met mijn medereisgenoten van de Dutch Leadership Trail 2015-2016 in een Italiaans restaurant in Amsterdam. Na een inspirerende dag was het tijd voor de inwendige mens, maar de dag was nog niet om. Het mooiste moest nog komen.

Het leven, mijn kind, kent vele drempels die je over moet.

Meestal word je ervoor gewaarschuwd.

Maar ieder mens struikel eens in zijn leven

over een onzichtbare  drempel.

Daarna, mijn zoon, sta je op en loop je verder

en zie je tussen de donkerste wolken toch een stukje hemelsblauw

en bloemen die bloeien in hun volle schoonheid.

Heel veel liefs, mama.

 

Dit persoonlijke berichtje komt uit het boek ‘400 brieven van mijn moeder’ van Joseph Oubelkas. Hij was de man die ons ’s avonds zijn verhaal kwam vertellen. Een echte storyteller, een man met een bizar verhaal over liefde en loslaten, over wanhoop en ontgoocheling maar ook over opstaan en verdergaan, over regie nemen en leiderschap tonen in schijnbaar uitzichtloze situaties.

Joseph was één van de vele, inspirerende  gasten tijdens de DTL van 2015-2016. Marja de Vries, Coert Zachariasse, Robin van Galen, Dave Doornbos, Huib Lloyd en Barbara Kathman gaven hun ieder een eigen inspiratie door aan ons als DLT team.

Wanneer de najaarszon Terschelling verwarmt en de beslotenheid van een duinpan de rust brengt om nader tot elkaar te komen is het thema ‘secure base en drijfveren’ een mooi maar ook stevig begin van de trail. Dankzij deze inhoudelijke gesprekken en uitwisselingen ontstond er ‘iets’ tussen de trailers van 2015-2016. Het zou de goede samenstelling van de deelnemers in combinatie met het programma zijn dat de chemie van verbondenheid en warmte deed ontstaan die tijdens de gehele trail voelbaar was en sterker werd.

De DLT stelt dat elke ambitie start met een groep(je) mensen die gelooft in iets nieuws. Niet het oude, bestaande systeem verbeteren maar iets buiten de kaders nieuw creëren. Want wanneer je blijft doen wat je deed dan krijg je wat je kreeg. Het is de wens uitspreken over een nieuwe werkelijkheid en die realiseren in verbinding en relatie met anderen. Daarmee is de DLT een verzameling gelijkgestemden die elkaar inspireren om vanuit waarden nieuwe business te creëren. Elke DLT inspiratiebijeenkomst staat in het teken van ‘buiten de kaders denken’ en nieuwe inspiratie opdoen.

De oude koffiefabriek van Van Nelle in Rotterdam was een voor die tijd revolutionaire, bouwkundige vernieuwing van staal en glas. Geen mooiere plaats om de DLT af te sluiten dan in dit architectonische pareltje van functionalisme. En dan ook nog eens bij Huib van ‘Stichting Jarige Job’ de inhoud van de DLT herbeleven, elkaar in een groot gezelschap ontmoeten, ervaringen delen en inspiratie doorgeven om tot slot samen de handjes uit de mouwtjes steken bij het inpakken van verjaardagsdozen voor kinderen die zich ongewild aan de onderkant van de samenleving bevinden. Met dank ook voor alle heerlijkheden die opnieuw in buffetvorm werden opgediend.

De Trail zit er op. Het einde ervan is een mooi en nieuw begin. De Trail is ook het (talking)stokje doorgeven aan de volgende ploeg en verbonden blijven met onze voorgangers en de eigen groep zelf. Dank aan een ieder !

‘Wat een mooie avond, wat een mooie ontmoeting.

Dit zijn de verrassingen die ertoe doen !’